Helse og trening i barselperioden

Graviditet er en flott tid i livet ditt. Å ha en lykkelig og sunnere graviditet er enklere enn noen gang, takket være overfloden av informasjon tilgjengelig for gravide kvinner. Når du holder din egen kropp sunn, kan det også bidra til at babyen din også utvikler seg sunt. Rådene gitt i denne artikkelen vil hjelpe deg med å øke helsen din mens du er gravid.

Det er avgjørende at du slutter å røyke så snart du finner ut at du er gravid. Røyking øker risikoen for spontanaborter, dødfødsler og misdannelser hos babyen. Hvis du har vanskelig for å slutte, snakk med legen din om de forskjellige metodene du kan bruke for å hjelpe deg.

Diskuter eventuelle reiseplaner med legen din under graviditet. Når du reiser, ta med fødselsopplysningene dine, i tilfelle noe skulle skje.

Ikke unngå sex når du er gravid. Mange kvinner er under antagelsen om at sex kan skade deres ufødte barn, men dette er ikke sant. Faktisk kan sex være nyttig. Kvinner har høye hormonnivåer når de er gravide, og å ha sex kan bidra til å lindre noe av stresset som disse hormonene gir dem.

Ta jernpillene dine. Mange gravide vil få anemi på et tidspunkt i løpet av svangerskapet. Kroppen din trenger mye jernreserver til fødselen og etter når du ammer. Spør legen din tidlig om å ta et jerntilskudd for å holde nivåene høye og forhindre anemi i utgangspunktet.

Hold deg unna vitamin A hvis du er gravid. Dette vitaminet kan skade babyen din. Unngå matvarer som har dette vitaminet, inkludert lever, mozzarellaost, eggeplommer og mango. Spis veldig små porsjoner av disse matvarene en gang i blant hvis du vil.

Så snart du kjenner sammentrekninger, ring legen din eller gå til sykehuset med en gang, selv om du har hatt falske fødselssmerter før. Du ønsker ikke å være i fødsel hjemme og føde uten å ha riktig medisinsk behandling for deg og ditt nyfødte barn.

I løpet av tredje trimester kan du finne det mer behagelig å sove mens du ligger på venstre side av kroppen. Dette optimerer blodstrømmen til nyrene og livmoren, og viktigst av alt, babyen din. En av de verste måtene å sove på er på ryggen; det begrenser blodstrømmen til livmoren, noe som kan påvirke babyen din negativt.

Når du er i de senere stadier av svangerskapet, spesielt i tredje trimester, prøv å ikke reise for mye. Noen kvinner tror at fordi forfallsdatoen er en måned unna, vil de ikke gå i fødsel på toget eller flyet, bare for å finne på å levere barnet sitt uten medisinsk hjelp.

Pass på at du alltid bruker bilbelte. Du vil også sørge for at du befinner deg så langt unna kollisjonsputen som mulig. Er du i en ulykke, vil sikkerhetsbeltet muligens redde deg og ditt ufødte barns liv.

Du vil forsikre deg om at du har barnesetet klart før du føder. De kan være svært kompliserte å sette opp, og du vil ha tid til å forsikre deg om at det er riktig. Det er mange politistasjoner du kan gå til som vil sjekke bilsetet ditt for deg, og mange sykehus som ikke lar deg reise uten det.

Når du planlegger å bli gravid, se legen din før unnfangelsen. Når du har oppsøkt legen og har fått mulighet til å bli gravid, begynn å endre matvanene dine for å inkludere et sunt utvalg av matvarer. Begynn å trene nå! Det vil hjelpe deg å holde deg i form under svangerskapet og redusere risikoen for spontanabort.

Ha en samtale med babyen din hver dag. Ifølge studier vil en baby reagere på berøringene dine når du er rundt ti uker gravid. Om noen uker til vil babyen din ha evnen til å reagere på lys og høre stemmen din. Når du tar deg tid til å snakke med babyen, begynner det å dannes et bånd.

For å forhindre betydelig vektøkning under graviditet, sørg for at du spiser frokost. Å savne dette tidlige måltidet betyr ofte at du vil spise mer senere på dagen, noe som bidrar til ytterligere vektøkning. I tillegg trenger det ufødte barnet næringsstoffene fra frokosten siden det har gått mye tid siden siste måltid.

Fjern eventuelle ringer du har. Fingrene dine vil hovne opp hvis det er varmt under graviditeten og det siste du vil ha er en ring som ikke går av som de må klippe av. Det er også viktig å fjerne eventuell navlepiercing, slik at du ikke får rifter eller rifter.

Det er viktig å ta en graviditetstest hjemme så snart du tror det er en sjanse for at du kan være gravid. Mange kvinner skjønner ikke at det er mulig å få mensen selv om man er gravid. Å ta en graviditetstest er en måte for deg å virkelig vite om du er gravid eller ikke. De kan kjøpes på et hvilket som helst apotek.

Det er viktig å ta det prenatale vitaminet som er foreskrevet av legen din hver dag mens du er gravid. Vitaminet er fullpakket med de livsviktige tingene babyen din trenger for å vokse i magen og bli så stor og sterk som han eller hun kan bli. Prenatal vit