Å Forstå Endringene I Kroppen Din Er Viktig Når Du Er Gravid

Å Forstå Endringene I Kroppen Din Er Viktig Når Du Er Gravid

En kvinnes graviditet påvirker mer enn bare kroppen hennes. Hennes følelser, følelser og atferd vil sannsynligvis endre seg i løpet av hele ni måneder på måter som hun kanskje eller ikke helt kan forvente. Heldigvis representerer dette håndplukkede utvalget av graviditetstips og råd det beste og lyseste av graviditetsblogger, helsepublikasjoner og råd fra andre mødre.

Å lytte til kroppen din er nesten like viktig som å lytte til legen din. Å presse deg selv for hardt under graviditeten er å spørre for mye av kroppen din og ikke være rettferdig mot babyen din. Sjefen, mannen, svigerforeldrene eller den som ellers krever av ressursene dine, må ta et baksete slik at du kan ta vare på deg selv og babyen din.

Solkrem er viktig under graviditet. Du bør også unngå alle solsenger. Huden din kan være mer følsom mens du er gravid, noe som gjør solbrenthet eller solflekker mer sannsynlig. Likevel, når du tar på solkrem, sørg for å ha på deg et merke som ble godkjent av legen din.

Noe av det beste kvinner kan gjøre for å oppnå en sunn graviditet er å trene. Dette vil ikke bare hjelpe deg å holde deg i form under graviditet, men det reduserer også risikoen for abort. Det har vist seg at trening reduserer arbeidskomplikasjoner og lengde.

Når du planlegger familien din, husk at det kan ta omtrent et år for deg å bli gravid. Imidlertid, hvis du og partneren din har prøvd lenger enn det, kan det være på tide å snakke med en medisinsk fagperson. Legen din kan fortelle deg om det er en medisinsk grunn som er et problem.

Å være søvnig i første trimester er veldig normalt. Energinivået ditt vil sannsynligvis falle når babyen vokser i sprang. Sørg for at du får mye ekstra hvile. Gå til sengs tidlig, og hvis du kan endre timeplanen din, våkner du senere. Ikke vær redd for å ta en lur midt på dagen heller hvis du trenger det.

Prøv å ikke bruke klær som er for stramme når gravid. Denne typen klær kan faktisk føre til at fosteret ditt ikke får nok oksygen og gjør deg ukomfortabel. Det er barsel jeans tilgjengelig for gravide kvinner. Også når du er hjemme, prøv å bruke joggebukser eller pyjamasbunner med en løs T-skjorte.

Hvis du er gravid, bør du aldri være sjenert til å be om hjelp til å løfte tunge ting. Løfting av noe tungt kan forårsake stress på babyen eller en abort, sammen med ryggstamme. Få alltid andre til å leve tunge gjenstander, selv om du tror du kan gjøre det.

Finn ut ved å bruke en graviditetstest eller ved å besøke legen din så snart som mulig hvis du mistenker at det er en mulighet for at du kan være gravid. Ofte venter kvinner altfor lenge for å finne ut at de faktisk er gravide, og det forårsaker komplikasjoner i svangerskapet noen ganger. Det kan også hindre deg i å få tilstrekkelig omsorg.

Du kan oppleve at graviditet er ledsaget av overveldende utvikling og drastiske endringer. Noen av disse kan være helt forventet, men andre kan overraske deg. Forbered deg på alle aspekter av svangerskapet ved å huske informasjonen du nettopp leste. Du vet aldri når du trenger å bruke den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.